ŠTA JE ZATAJIO MILORAD DODIK: Viktor Orban dolazi u Bosnu i Hercegovinu, nakon što ga dočeka Konaković, slijedi...

Premijer Mađarske stiže u Bosnu i Hercegovinu.

  • Politika

  • 04. Apr. 2024  04. Apr. 2024

  • 1

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto susrest će se danas u Sarajevu s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom koji dolazi u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, potvrđeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kako su mediji ranije objavili, pozivajući se na izvore u Vijeću ministara BiH, Orbana bi po dolasku na Sarajevskom aerodromu trebao dočekati ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Prethodno je predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik najavio dolazak Orbana u "dvodnevnu posjetu" tom bh. entitetu, ne spominjući da se zapravo radi o službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Dodik je ranije također naveo i da će Orbanu tom prilikom biti uručeno odlikovanje Orden RS na ogrlici.

Mađarski premijer nije prisustvovao proslavi 9. januara, neustavnog Dana RS-a, tokom kojeg ga je Dodik odlikovao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...