OŠTRO UPOZORENJE BLINKENA IZRAELU: “Ako ne vidimo veću zaštitu civila, doći će do promjene u našoj politici”

Državni sekretar je kazao da je “ogorčen” smrću sedmorice zaposlenih u WCK. “Najoštrije to osuđujem.”

  • Svijet

  • 04. Apr. 2024  

  • 1

Ako Sjedinjene Države ne vide promjene u politici Izraela za zaštitu civila u Gazi, "doći će promjena u našoj vlastitoj politici", rekao je državni sekretar Antony Blinken u četvrtak.

Izjava, data nakon razgovora između predsjednika Joea Bidena i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, najjasnija je izjava dosada o sve manjem strpljenju američke administracije prema izraelskoj vladi usred ogromne humanitarne katastrofe.

“Ovosedmični užasan napad na World Central Kitchen nije bio prvi takav incident. Mora biti posljednji”, rekao je Blinken na konferenciji za novinare u Briselu.

Državni sekretar je kazao da je “ogorčen” smrću sedmorice zaposlenih u WCK. “Najoštrije to osuđujem.”

On je također opisao ponovljeni pritisak na izraelsku vladu da učini više na ublažavanju štete civilima, prenosi N1.

“Rezultati na terenu su užasno nedovoljni i neprihvatljivi,” rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...