TEŠKE MAŠINE USKORO NA TERENU: Bh. grad izlazi iz izolacije, dobio obilaznicu, stiže i autocesta…

U razgovorima su značajno mjesto zauzele i aktivnosti koje grad poduzima na sanaciji postojećih i izgradnji novih lokalnih cesta.

  • Ekonomija

  • 05. Apr. 2024  

  • 0

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić posjetila je Stolac gdje se sastala s gradonačelnikom Stjepanom Boškovićem s kojim je razgovarala o izgradnji autoceste na Jadransko – Jonskom koridoru, stolačkoj obilaznici i izgradnji novih lokalnih cesta.

Bila je ovo prilika za obilazak terena i nastavak razgovora na temu magistralnih cesta i stolačke obilaznice, koja će uveliko rasteretiti promet kroz centar Stoca i gradsku zonu koja nije zadovoljavala uslove za sigurno odvijanje prometa, a pogotovo za autobuse i teretna vozila.

Također, razgovarano je i o izgradnji autoceste na Jadransko – Jonskom koridoru, s obzirom na to da dionica u Federaciji BiH ide od Stoca do interregionalnog čvora Počitelj na Koridoru 5C i prostire se iza naseljenih mjesta, te prelazi preko rijeke Bregave i magistralne ceste M6 Čapljina – Stolac.

U razgovorima su značajno mjesto zauzele i aktivnosti koje Grad Stolac poduzima na sanaciji postojećih i izgradnji novih lokalnih cesta.

Gradonačelnik Bošković iskazao je zahvalnost ministrici na dolasku i izrazio dobru saradnju s Vladom Federacije BiH koja je do sada pružala podršku svim projektima koje Grad Stolac realizira, te kako se nada da će se podrška nastaviti i u budućem razdoblju, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...