SDP BiH PITA I ZAKLJUČUJE: Zašto su osobe koje su bacile bombu na porodičnu kuću Irfana Čengića puštene na slobodu?

"Potpuno smo razočarani. Ovo je još jedan primjer koji nam pokazuje da je teško steći povjerenje u procese tužilaštva i sudova, koji nam odavno kroje sudbinu.”

  • Vijesti

  • 05. Apr. 2024  05. Apr. 2024

  • 9

Općinski sud u Sarajevu odbacio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora za dvojicu osumnjičenih u slučaju bacanja eksplozivne naprave na kuće načelnika općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića i vijećnika Vedada Deljkovića.

Na ovu odluku reagirao je i zvaničnim saopćenjem SDP BiH.

“Općinski sud u Sarajevu u još jednom slučaju dozvolio je da lica od ranije poznata tužilaštvu i sudu, koja su višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela budu na slobodi. I dok se „loptica“ prebacuje između Općinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva Kantona Sarajevo osobe koje su bacile bombu slobodno hodaju gradom.

Osjećat ćemo se nesigurno u svojim kućama, ulicama i mahalama, sve dok Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Općinski sud u Sarajevu ne odluče postupati u skladu sa interesima svih ljudi ovog kantona i dok ne počnu kvalitetnije obavljati svoj posao”, naveli su.

Potom su dodali:

“Podsjetimo da, u mnogobrojnim situacijama Općinski sud u Sarajevu daje minimalne kazne izvršiocima krivičnih djela, pušta na slobodu višestruke povratnike i slično, dok sa druge strane, skoro pa svakodnevno slušamo obustave postupaka i puštanja na slobodu osumljičenih zbog nedostatka dokaza. Takvim postupanjem najodgovornijih institucija se doprinosi lošoj sigurnosnoj situaciji.

Potpuno smo razočarani. Ovo je još jedan primjer koji nam pokazuje da je teško steći povjerenje u procese tužilaštva i sudova, koji nam odavno kroje sudbinu.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...