VLAHOVIĆ PITA PREDSJEDNIKA CRNE GORE: "Je li to ta 'transparentnost'?"

"Navršava se petnaest dana od kada smo poslali Kabinetu Predsjednika pitanje..."

  • Regija

  • 05. Apr. 2024  

  • 0

Diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović upozorio je predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da već dvije sedmice ne odgovara o sastavu i broju članova delegacije prilikom predsjednikovih putovanja u inostranstvo.

CHO je, kako navodi Pobjeda, nedavno uputio zahtjev za pristup informacijama vezanim za broj članova delegacije Milatovića prilikom njegovih bilateralnih posjeta, učešća na međunarodnim konferencijama i skupovima, uz podatke o ukupnim troškovima za svako pojedinačno putovanje od trenutka kada je predsjednik stupio na dužnost.

Međutim, odgovor nije stigao.

"Navršava se petnaest dana od kada smo poslali Kabinetu Predsjednika pitanje, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, jednostavno pitanje o masovnim delegacijama (i značajnim troškovima) na službenim putovanjima. Je li to ta “transparentnost”,  upitao je Vlahović na platformi X.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...