SEZONSKI ADUT: Kultna haljina Carrie Bradshaw dobila je neodoljivu verziju (FOTO)


Prepoznatljiva cvjetna haljina glavne junakinje serije "Seks i grad" oživljena je u kolekciji španskog dizajnera Juana Avellanede za brend See Iou.

  • Žena

  • 05. Apr. 2024  

  • 0

Carrie Bradshaw, kultni lik iz serije "Seks i grad", neko je koga volite ili mrzite, protagonistica zbog koje možete poželjeti vikati zbog njezinih ljubavnih odluka ili odnosa prema prijateljima.

Međutim, postoji jedna stvar u koju se nikada ne sumnja - njezin stil. Svojim odvažnim, riskantnim i ponekad kontroverznim kombinacijama, Carrie Bradshaw oduvijek je plijenila pozornost, pa tako i danas, u spin-off seriji "I tek tako...".

Iako je nekima možda bilo teško cijeniti njezin stil u to vrijeme, njezine brojne odjevne kombinacije u konačnici su postale kultnim. Tokom šest sezona, lookovi koje su kreirale Sarah Jessica Parker i Patricia Field, stilistica serije, inspirirali su gledatelje na izlaženje iz zone udobnosti i pozvale na eksperimentiranje sa svakodnevnim stilom odijevanja.

Među mnoštvo lookova koje je ovaj dvojac isproducirao za potrebe serije HBO-a, postoje neki kojih se zajedno sjećamo bez potrebe da vidimo fotografiju, a jedan od njih je cvjetna haljina u kojoj Carrie zavši potopljena u jezeru Central Parka sa voljenim Mr. Bigom. Iako je sami incident bio haotičan, ta cvjetna haljina postala je legendarna.Carrie BradshawFoto: Profimedia

Svoju premijeru imala je u resort kolekciji dizajnera Richarda Tylera za 2001. godinu, a sada joj je španski dizajner Juan Avellaneda udahnuo novi život.

Juan Avellaneda x See Iou 

U saradnji s brendom See Iou, stvorio je kolekciju Ikat Garden, sa ukupno 40 lepršavih haljina, ukrašenih cvjetnim i ikat printevima, no najveću pozornost osigurala je upravo ona koja neodoljivo podsjeća na haljinu slavne spisateljice sa njujorškog Upper East Sidea.

Ovoj činjenici u prilog dovoljno govori podatak da je, po cijeni od 190 eura, danas gotovo rasprodana, navodi Tportal.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...