MEDIJI U RS NAVODE DA NIJE SPOMENUO NI SLOVO O BANJA LUCI: "Viktor Orban na društvenoj mreži X piše samo o Sarajevu..."

Dalje se kaže da će Mađarska ovog jula preuzeti rotirajuće predsjedavanje Evropskim vijećom.

  • Mini market

  • 06. Apr. 2024  

  • 0

"Uvijek je zadovoljstvo posjetit Sarajevo. Ako želimo da damo novi podsticaj evropskoj ekonomiji, i zaštitimo EU od ilegalnih migracija, potrebne su nam zemlje Zapadnog Balkana", navodi se u objavi mađarskog premijera Viktora Orbana na X nalogu.

Dalje se kaže da će Mađarska ovog jula preuzeti rotirajuće predsjedavanje Evropskim vijećom.

"Dat ćemo sve od sebe da podržimo pristupanje Bosne i Hercegovine što je prije moguće", poručio je Orban, nakon boravka u Sarajevu.

U sklopu objave o posjeti Sarajevu nalaze se i fotografije sa susreta sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krištom, kao i sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Iako je tokom dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, Orban boravio i u Banja Luci, gdje su mu zvaničnici RS priredili doček na najvišem nivou, na njegovom zvaničnom nalogu nema objave o tim susretima, koji su bili više nego prijateljski, piše BN.

Nema, bar za sada.

Istina, na sajtu mađarske Vlade objavljene su dvije vijesti o Orbanovom boravku u Banja Luci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...