VON DER LEYEN TVRDI: "Uzvratićemo Putinovim prijateljima u Evropi"

Von der Leyen je ocijenila da Evropa mora da poveća kolektivnu potrošnju za odbranu.

  • Evropa

  • 07. Apr. 2024  

  • 3

Predsjednica Evropske komisije i kandidatkinja Evropske narodne partije desnog centra (EPP) za evropske izbore Ursula von der Leyen obećala je da će ''uzvratiti'' krajnje desničarskim ''Putinovim prijateljima'' u Evropi koji žele da ''otmu'' njenu budućnost, prenosi Tanjug.

“Rusija ne pokušava samo da zbriše Ukrajinu sa lica zemlje. Agresija Rusije je šira: godinama preduzima hibridne napade na Evropu. Bilo putem sajber napada ili manipulacije društvenim medijima ili instrumentalizacije migranata“, rekla je Von der Leyen tokom svog obraćanja u Atini, gdje je prisustvovala 50. godišnjici formiranja vladajuće Nove demokratije (članice EPP).

Ona je istakla da “Putinovi prijatelji u Evropi“ pokušavaju da “ispočetka napišu historiju i otmu budućnost, bilo pod maskom populista ili demagoga. Bilo da se radi o AfD-u u Nemačkoj, o Nacionalnom okupljanju u Francuskoj, Konfederaciji u Poljskoj ili drugim. Imena su možda različita, ali cilj je isti: Oni gaze naše vrijednosti i žele da nam otmu budućnost“.

Von der Leyen je ocijenila da Evropa mora da poveća kolektivnu potrošnju za odbranu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...