MIJATOVIĆ KRITIKOVAO KONAKOVIĆEVU IDEJU O SASTANKU BOŠNJAKA: "Možda je ipak naša želja tri male fildžan teritorije"

Dodao je da će biti vrlo kratak i jasan te da ga sabori i plemena ne interesuju i da nikad neće živjeti u iluzijama jednostranosti i religijskih država.

  • Vijesti

  • 07. Apr. 2024  07. Apr. 2024

  • 12

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović reagovao je povodom najavljenog održavanja sastanka političkih predstavnika Bošnjaka u regionu.

"Sve srpski sabor, sve bošnjački sabor, hrvatski narodni sabor. To je to, to je sav opus našeg bitisanja od Dejtona do danas. Skoro tri decenije žudimo za državnikom, koji može okupiti ljude oko države i Ustava, i napraviti normalnu zemlju. Koliko god žudimo, možda je ipak naša iskrena želja tri male fildžan teritorijice u kojima žive 'čistokrvna' plemena vođena poglavicama", rekao je Mijatović.

Dodao je da će biti vrlo kratak i jasan te da ga sabori i plemena ne interesuju i da nikad neće živjeti u iluzijama jednostranosti i religijskih država.

"Niste htjeli da nam djeca uče demokratiju, nove tehnologije, jezike, zato ste ih natjerali da uče vjeronauku, i baš zato nikad više 'vjernika', a uz to još više kriminala i korupcije, a djece nikad više van zemlje. Danas trebaju državnici koji mogu oko sebe okupiti sve građane ukoliko želite ovu zemlju", ističe Mijatović.

Ako ne žele, poručuje da onda svi trebaju u svoje sabore i, kako je naveo tri fildžan teritorijice, a u tom slučaju od Bosne i Hercegovine onda više ništa nema.

"Na kraju budimo iskreni niko od vas ovu zemlju ne voli, ona je vama samo dobra sisa iz koje crpite ideje za svoje plemenske zajednice i jednonacionalne ciljeve. Da se razumijemo vi ste nažalost većina u ovoj zemlji, ukoliko želite saborovanje po etničkom principu od prije nekoliko vijekova, samo hajte ali bez nas manjine", kazao je.

Na kraju je naveo da slijedi nekoliko odsudnih mjeseci te je pozvao da niko od "plemenjaka" ne svojata BiH.

"Jer ne volite vi nju, vi volite samo sebe i svoje plemenjake", zaključio je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...