SARAJLIJA SVJETSKOG KALIBRA: Bregović otvara muzej posvećen sebi

Ima ogromnu kolekciju interesantnih ličnih stvari koje je prikupljao, a o kojima poštovaoci njegovog lika i djela ne znaju, tu su i muzički instrumenti, uređaji iz studija, fotografije s koncerata, zatim lične stvari iz djetinjstva pa do dan-danas

  • Estrada

  • 08. Apr. 2024  

  • 0

Goran Bregović pravi svoj muzej, saznaje Kurir. Slavni muzičar ima namjeru da u jednoj od nekretnina koje posjeduje prikaže sve ono što je postigao u svojoj bogatoj karijeri. Umjetnik još uvijek nije odlučio na kojoj će lokaciji biti smještena sva djela, nagrade, instrumenti, fotografije, ali i unikatna odijela koja je nosio na koncertima širom svijeta.

- Brega ima savršenu ideju da napravi lični muzej. Našim prijateljima se to dopalo. To bi moglo da bude otvoreno u Beogradu, ali i u Sarajevu. Još nije odlučio. Ima ogromnu kolekciju interesantnih ličnih stvari koje je prikupljao, a o kojima poštovaoci njegovog lika i djela ne znaju. Tu su i muzički instrumenti, uređaji iz studija, fotografije s koncerata, zatim lične stvari iz djetinjstva pa do dan-danas. Sve bi to bilo lijepo upakovano i prikazano u sklopu muzeja. Smisao i jeste da to bude u nekoj od njegovih nekretnina gde je i živio. Teško mu je da odluči gdje će to tačno biti, ali je sigurno da će biti - završava izvor Kurira blizak muzičaru.

I sam Bregović je govorio o tome da je mnogo stvorio i stekao.

- Cijelog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Prije rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam djecu, pa isti taj strah imam i za njih - rekao je Bregović i dodao kako se zbog svog straha trudi da obezbijedi djecu.

- Dosta sam kasno dobio nasljednice, pa kad si mlad, vjerovatno ne razmišljaš o tome da imaš malu djecu koja mogu ostati bez roditelja rano. Kao stariji, trudiš se da brineš o njima više nego mladi roditelji. Volio bih da znam, ako ipak umrem, da su mi one obezbijeđene - rekao je Bregović.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...