NINO RASPUDIĆ JE PUN IDEJA: "Treba ukinuti Ustavni sud"

Raspudić je otkrio što misli o "mini ratu" između HDZ-ovog Olega Butkovića i predsjednika Zorana Milanovića.

  • Regija

  • 08. Apr. 2024  08. Apr. 2024

  • 2

Most-ov Nino Raspudić gostovao je na N1 televiziji gdje je govorio o predizbornoj kampanji.

Raspudić je otkrio što misli o "mini ratu" između HDZ-ovog Olega Butkovića i predsjednika Zorana Milanovića.

"Moguće da su Butkovića iskoristili kao zeca da malo na sebe privlači teku artiljeriju. Ali nećemo gubiti vrijeme u ovoj igri komentiranja drugih aktera, umjesto da privlačimo pozornost na sebe i da uzimamo medijski prostor koji nam stoji na raspolaganju."

"Ono što je naš primarni cilj – srušiti HDZ-ovu kriminalnu i koruptivnu hobotnicu. HDZ ni u kom smislu ne dolazi u obzir, ali isto tako ne dopustiti da u Hrvatskoj bude lijeva vlada koja provodi lijeve politike koje nisu naše politike."

"O vladi nacionalnog jedinstva Milanović očito govori kao partikularni politički akter jer je prvo otišao u prostorije SDP-a i rekao prvo da ide na listu SDP-a. Ne pada nam napamet dovoditi SDP na vlast. Ako im je do antikorupcije, vidjet ćemo 151 zastupnik koji će biti, kako će biti omjeri", dodaje.

Raspudić kaže da nije siguran je li svima zajednička borba protiv korupcije.

"Vidimo unutar Rijeka pravde Radimira Čačića koji je tri godine podržavao vladajuću većinu. To vam govori o licemjerstvu ove lijeve koalicije. Da na onaj prosvjed veliki protiv korupcije zovu Radimira Čačić, a ne Nikolu Grmoju, nakon svega što je radilo Antikorupcijsko vijeće, očito je da oni nisu prepoznali veličinu trenutka da stvore jednu široku frontu za borbu protiv korupcije."

Raspudić navodi kako je Mostov kandidat u 3. izbornoj jedinici, profesor Robert Podolnjak, izveo analizu koja je pokazala da se izbori ne mogu poništiti samo zato što je predsjednik objavio da će sudjelovati na izborima. "Izbori se mogu poništavati jedino ako je u samom procesu glasovanja, na dan izbora ili kod brojanja glasova, došlo do problema."

Još više nego ovaj put, posljednji parlamentarni izbori su već bili kontaminirani, tvrdi Raspudić.

"Imali smo stožer civilne zaštite, koji je bio apsolutno navjeći vladar u hrvatskoj povijesti – ni Ante Pavelić, ni Tito nisu imali ovlasti koje je imao taj stožer. Da vam zabrani kretanje iz županije u županiju, hoće li djeca u školu, hoće li tramvaji voziti…"

Najbolje bi bilo ukinuti Ustavni sud, smatra Raspudić.

"Velikih bi tu ušteda bilo za proračun. Treba ukinuti Ustavni sud i njegove ovlasti prebaciti na vrhovni sud. To je jedno parkiralište za izložene političke kadrove HDZ-a i SDP-a. Donosili su niz skandaloznih odluka do sada i ako ćemo ozbiljno reformirati Republiku, za takav Ustavni sud nema mjesta."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...