MILORAD DODIK ZAKUKAO NA RUSKOM MEDIJU: "Sasvim je moguće da Rezolucija o Srebrenici bude usvojena"

Predsjednik RS zaprijetio je da BiH, zbog odredbi te rezolucije, "možda neće preživjeti kao jedinstvena država".

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2024  08. Apr. 2024

  • 6

Usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN će zakomplikovati odnose u BiH, što BiH možda neće "preživjeti", izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.

- Sasvim je moguće da će ova rezolucija proći. Ova rezolucija je loša, samo će zakomplikovati odnose unutar BiH do tačke potpune disfunkcije, rekao je Dodik za televiziju Rusija 24.

Predsjednik RS zaprijetio je da BiH, zbog odredbi te rezolucije, "možda neće preživjeti kao jedinstvena država".

Dodik je danas najavio i učešće na sigurnosnom forumu krajem aprila i Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, koji će biti održan u junu kada se očekuje sastanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, javlja TASS.

- Doći ću na Sanktpeterburški ekonomski forum, jer je ovo mjesto gdje možete da se upoznate sa svjetskim dostignućima. Za mene je to što me redovno pozivaju na njega jedna od malih privilegija. Nadam se da ću se na marginama foruma sastati sa Lavrovom i drugim važnim ruskim ličnostima - izjavio je Dodik za rusku televiziju Rusija 24, dodajući da Republika Srpska očekuje da će na ovom forumu ojačati i saradnju sa ruskim kompanijama, prenose RIA Novosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...