BURNO U SARAJEVU: Sjednica Vijeća ministara BiH, ništa od reformskih zakona…

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o uspostavljanju Programa sigurnosti civilnog zrakoplovstva BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta.

  • Vijesti

  • 09. Apr. 2024  

  • 0

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održaće danas sjednicu na čijem je dnevnom redu Prijedlog strategije i akcionog plana provođenja Strategije integriranog upravljanja granicom u BiH za period 2024-2029. godine, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o uspostavljanju Programa sigurnosti civilnog zrakoplovstva BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i Prijedlog aneksa Sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe odbrane (Dobojski sporazum), čiji je predlagač Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo komunikacija i transporta na dnevni red dostavilo je Nacrt memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara i Vlade Hrvatske o saradnji u oblasti stručne i savjetodavne podrške razvoju sigurne digitalne infrastrukture, razvoju javnih digitalnih usluga i digitalne transformacije.

Pred ministrima će se naći i Nacrt osnova za zaključivanje Međunarodnog sporazuma između EU i BiH o pridruživanju BiH Programu "EU4Health", objavljeno je na internet strani Vijeća ministara BiH.

Na prijedlog Ministarstva odbrane, trebalo bi da bude razmatrana informacija o implementaciji "Perspektiva" programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala i implementaciji "Preventiva" projekta zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH u 2023. godini.

Ministri će se baviti i pitanjem davanja saglasnosti za imenovanje odbrambenog atašea Srbije u BiH, kao i programima rada Savjeta ministara i institucija ovog savjeta.

Zanimljivo, na dnevnm redu sjednice Vijeća ministara BiH neće biti niti jedan od reformskih zakona koje pred vlasti BiH stavila Evropska unija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...