NEVJEROVATNO: Ratni zločinac Vojislav Šešelj nazivao Rasima Ljajića novopazarskim kraljem heroina i vođom kartela, a sad su zajedno na listi za Vučića…

Sada je, međutim, bez komentara.

  • Regija

  • 09. Apr. 2024  

  • 0

Lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" kojom će vlast izaći na nove izbore u Beogradu puna je zanimljivosti. Ipak, posebna priča je to što su se na njoj našle stranke ratnog zločinca Vojislava Šešelja i Rasima Ljajića, pa je lider SDPS-a praktično postao koalicioni partner čovjeka koji ga je označavao vođom mafijaškog klana.

Naime, lider SRS Vojislav Šešelj 2019. godine optužio je u Skupštini tadašnjeg potpredsjednika Vlade i ministra Rasima Ljajića da se nalazi na čelu jednog od najjačih narko-kartela na području Srbije.

„Najnoviji slučaj koji sam saznao iz pouzdanih izvora je kriminalna afera Rasima Ljajića. On je vođa jednog narkokartela na području Srbije. Policija ima sva operativna saznanja. Sve ima dokumentovano i niko ništa ne preduzima jer je potprededsnik Vlade. Zašto policija ništa ne preduzima“, rekao je tada Šešelj.

Ljajić je poslije toga pozvao tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i sve službe da iznesu podatke o njemu. Poručio je i da ukoliko pronađu bilo šta što ukazuje na najmanju kriminalnu djelatnost, neće nijednog sekunda sjediti na mjestu ministra niti se baviti javnim poslom.

Naknadno ga je opet u Skupštini Srbije optužio za saradnju sa navijačkim grupama u Novom Pazaru, navodeći da je Ljajić vlasnik građevinske firme “Ikan kompani” koja gradi stanove u Sočiju u Rusiji.

“Rasim finansira izgradnju 14 zgrada po sto stanova u Sočiju. Ne bih ja imao ništa protiv da Rasim Ljajić kome je od babovine ostalo bogato nasledstvo finansira 1.400 stanova u Sočiju. Međutim, čini mi se da je to nespojivo s funkcijom ministra i potpredsjednika Vlade Srbije”, rekao je Šešelj.

Ljajić je i to demantovao.

“Ja više ne mogu da verujem šta taj čovek priča. Kamo sreće da je to istina. Ja sam vlasnik te firme, taman koliko je i on. Ni manje ni više od toga. Evo ja mu poklanjam „svoj deo“ i u toj i u svakoj drugoj firmi u kojoj sam navodni vlasnik. Slobodno neka dovede advokata da mu to potpišem. A što se tiče navijackih grupa, pa ja sam bio meta njihovih napada dok sam bio predsednik fudbalskog kluba, baš zbog toga što sam odbio da se sastanem sa vođama navijač”, rekao je Ljajić.

Sada je, međutim, bez komentara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...