MASTERS U MONTE CARLU: Novak Đoković rutinski do pobjede protiv Safiulina

Đoković je u meču drugog kola pobijedio Romana Safiulina u dva seta – 6:1, 6:2.

  • Sport

  • 09. Apr. 2024  

  • 0

Novak Đoković rutinski je obavio posao u prvom meču koji je odigrao na Mastersu u Monte Carlu i plasirao se u treće kolo.

Đoković je u meču drugog kola pobijedio Romana Safiulina u dva seta – 6:1, 6:2.

Od početka je Novak igrao prilično dobro, koristio je sve što mu je Safiulin davao, a davao je puno. Posebno se mučio sa drugim servisom i to je Novaku donijelo tri breaka u prvom setu. Imao je Novak čak devet break lopti u prvom setu, tri je u petom gemu spasio Safiulin i to je i jedini gem koji je osvojio u ovom dijelu meča. Za to vrijeme je Novak izgubio samo tri poena na svoj servis.

Malo je Safiulin promijenio taktiku u drugom setu, ali mu to nije donijelo puno. Novakov bekend je radio kako treba, nizale su se prilike za break – dvije u drugom gemu, pa dvije u četvrtom kada je Novak došao do breaka, pa četiri u šestom u kojem se Rus izvukao.

I u ovom dijelu meča je u Novakovim servis gemovima sve išlo kako treba, nije dozvoljavao protivniku da se primakne ni blizu prilici za break i rutinski je završio posao.

U trećem kolu, Novaku će protivnik biti bolji iz meča u kojem se sastaju Arthur Fils i Lorenzo Musetti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...