VIŠKOVIĆEVE NEBULOZE PRED KAMERAMA: „Republika Srpska danas ima puno više prijatelja nego ranije, zato što su mnogi uvidjeli…“

Višković je pred kamerama izgovorio gomilu nebuloza, a ovo su neke od njih.

  • Mini market

  • 10. Apr. 2024  

  • 1

"Ako želite da BiH ima budućnost, morate dozvoliti da izabrani zvaničnici odlučuju o njenoj sudbini", kazao je gostujući na RTRS-u predsjednik vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Višković je pred kamerama izgovorio gomilu nebuloza, a ovo su neke od njih:

- Kada želimo da nađemo rješenja, uvijek se dođe do dogovora, ali onda neko od tih stranih faktora ne želi da se ovdje dođe do rješenja, da BiH postane stabilna, postane članica EU i da se u ovij zemlji normalno živi i privređuje, kazao je on.

- Neko od stranih sila ne želi da BiH napreduje, već da se ovo područje drži u raljama i bude predmet iživljavanja nad građanima BiH. BiH je jedina zemlja u svijetu koja u 21. vijeku ima kolonijalnu upravu, rekao je Višković.

- Pravnim sredstvima borimo se protiv anarhije i sile. Republika Srpska ne želi da pravi poteze koji mogu ugroziti mir i bezbjednost u BiH, ali isto tako moramo braniti svoja prava i nadlžnosti pod cijenu svih oblika sankcija, zakazivanja političkih, zakonski neutemeljenih suđenja, rekao je on.

- Republika Srpska danas ima puno više prijatelja nego ranije, zato što su mnogi uvidjeli da smo u pravu. Suđenje je pravna lakrdija. Priča o imovini, 30 godina nakon Dejtonskog sporazuma, neobjašnjivo da se sada postavlja to pitanje. To je sve na fonu da Republika Srpska ostane prazna ljuštura, da se ugasi, iako Dejton jasno definiše ovo pitanje, kazao je on.

- Republika Srpska je garant srpskog naroda na ovim prostorima, ako nemate imovinu, nemate ni Republiku Srpsku. I zato je sve što radimo naša borba, jer to ne smijemo da dozvolimo. Pitanje imovine ne smije biti predmet dnevnog reda nijednog sastanka. Moramo čuvati imovinu Srpske, to je naša moralna, zakonska i ustavna obaveza, poručio je.

- Poštujemo Ustav Republike Srpske na prvom mjestu, a onda i Ustav BiH. Sve više prijatelja razumije poziciju Republike Srpske, koji će na sastancima reći da im je jasno šta se dešava u BiH. Sve veći broj zemalja javno pričaju o poziciji Srpske unutar BiH, tvrdi Višković.

On je rekao i da je Republika Srpska učinila najveći napor da BiH dobije prvo kandidatski, a zatim i pregovarački status na putu ka EU.

- Savjet Evrope je prihvatio ustavno uređenje BiH i to je najveća korist za Republiku Srpsku, da smo prihvaćeni kao činjenica Republika Srpska unutar BiH. Ako želite da BiH ima budućnost, onda morate dozvoliti da izabrani zvaničnici odlučuju o sudbini ove zemlje - poručio je Višković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...