BJESNI RAT U UKRAJINI: Silovit udar ruskih agresora, Ukrajinci oborili...

U napadima nije bilo žrtava, saopćila je vojska.

  • Evropa

  • 10. Apr. 2024  

  • 0

Rusija je lansirala 17 napadačkih dronova i nekoliko projektila na jug Ukrajine, saopćili su u srijedu ukrajinske zračne snage i administrativni zvaničnici, a ukrajinska protuzračna odbrana oborila je 14 dronova i dvije navođene rakete.

Zapovjednik ukrajinskog ratnog zrakoplovstva Mikola Olenščuk saopćio je u srijedu u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je Rusija također lansirala dvije krstareće rakete Iskander-K i jednu balističku raketu Iskander-M, ali nije naveo šta se dogodilo s tim oružjem.

Dvije navođene zračne rakete Kh-59 koje je Rusija lansirala prema crnomorskoj luci Odesa su uništene, saopćio je Oleščuk u Telegramu.

Južna komanda Oružanih snaga Ukrajine saopćila je na Telegramu da je 12 dronova oboreno iznad regije Nikolajev i dva iznad Odese.

Energetska infrastruktura u Mikolajevu je oštećena kao rezultat napada, što je prekinulo snabdijevanje električnom energijom na nekoliko sati. U napadima nije bilo žrtava, saopćila je vojska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...