RADO SRBIN IDE U HRVATE: Ugašeni svi računi Igora i Gorice Dodik, Miletov sin postao Hrvat

Ovu je informaciju saopćio Nikola Kajkić, bivši pripadnik MUP-a Hrvatske

  • Mini market

  • 10. Apr. 2024  

  • 1

Zvanično su ugašeni svi računi preduzeća u vlasništvu Gorice i Igora Dodika djece predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Posljednji u nizu su ugašeni računi restorana „Agape“ u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik kćerke i snahe predsjednika Republike Srpske, kao i računi preduzeća „Fruit eco“ čiji su vlasnici Igor Dodik i Mirko Dobrić.

„Agape“ je imao dva otvorena računa ali su, prema zvaničnim podacima ti računi juče ugašeni.

Kada je u pitanju preduzeće „Fruit eco“, i njima je banka takođe jučer ugasila dva računa.

Podsjetimo, banke u Republici Srpskoj i Federaciji BiH počele su krajem prošlog mjeseca sa gašenjem računa pravnim i fizičkim licima koja su pod sankcijama SAD-a, piše Ljudski.ba.

Kada govorimo o preduzećima u vlasništvu Dodikovih, prva na listi kojoj su računi ugašeni je bila humanitarna oganizacija Gorice Dodik „Srpska kuća“, dok su zatim ugašeni računi i njenoj firmi „Agro voće“, kao i firmi  „Global liberty“ čiji suvlasnik je njen brat Igor.

Stručnjaci u bankarskim krugovima kao jedino moguće rješenje za sankcionisane firme vide u promjeni vlasnika firme, preregistraciji ili osnivanju nove firme.

S druge strane, Milorad Dodik je najavio osnivanje banke za unutrašnji platni promet za sankcionirana lica.

Igor Dodik, sin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prije petnaestak dana je dobio hrvatsko državljanstvo!

Ovu je informaciju saopćio Nikola Kajkić, bivši pripadnik MUP-a Hrvatske, nekadašnji predsjednik strukovnog sindikata i zastupnik u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije. Kajkić je to kazao u podcastu „Velebit“ kod voditelja Marka Jurića.

Podsjećajući pod kojim se uvjetima stiče hrvatsko državljanstvo (rođenjem, porijeklom...) Nikola Kajkić je upitao koji su to interesi Hrvatske presudili da dodijeli državljanstvo Igoru Dodiku koji je, kako je kazao, kao i cijela njegova obitelj pod sankcijama američkog State Departmenta.

Kao odgovorne za ovaj skandal, Kajkić je naveo premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, ministra policije Davora Božinovića i Nikolu Milinu, ravnatelja policije MUP-a Hrvatske.

Do sada još niko od prozvanih nije demantirao tvrdnje koje je bivši policajac Kajkić javno iznio.

Ukoliko se pokažu istinitim, ove tvrdnje mogle bi se povezati i s poslovanjem Dodika juniora kojem su ugašeni svi računi u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...