IZNENAĐENJE IZ WOLFSBURGA: Direktor Volkswagena otkrio planove vezane za električna vozila…

Zasad je puno šumova u javnosti i doista je teško procijeniti kako će se ova igra rasplesti. 

  • Auto

  • 11. Apr. 2024  

  • 0

Električna mobilnost godinama će biti glavna tema, govori se o tome hoće li uspjeti, o padu prodaje električnih automobila, o kineskoj prijetnji.

Sada je i izvršni direktor Volkswagena Oliver Blume komentirao trenutno problematičnu situaciju s električnim automobilima. U intervjuu za Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Blume je objasnio da će prijelaz na električne automobile trajati duže nego što se pretpostavljalo prije nekoliko godina.

Unatoč tome, i dalje se jasno oslanja na elektromobilnost. Do sada bi, s njegove tačke gledišta, tehnički pametni i ekološki svjesni kupci posebno trebali vozili električne automobile:

-Oni vide prednosti, jer su električni automobili sada tehnički superiorniji.

Sada, prema Blumeu, široka masa vozača mora biti uvjerena. On tvrdi da VW radi na tome da se do 2035. godine u Europi prodaju samo električna vozila. Vidjet ćemo što će se na kraju dogoditi. Zasad je puno šumova u javnosti i doista je teško procijeniti kako će se ova igra rasplesti. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...