ZAOKRET U ISTRAZI O UBISTVU DJEVOJČICE DANKE ILIĆ: Policija jutros pretražuje područje oko...

Riječ je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

  • Hronika

  • 11. Apr. 2024  

  • 0

Nastavlja se potraga za telom dvogodišnje Danke ilić iz Bora. Policija pretražuje širi atar sela Zlot, okolinu kuća osumnjičenih, groblje, pojate, šupe, nepristupačni teren u Lazarevom kanjonu. Tokom jučerašnjeg dana, pripadnici Sektora za vanredne situacije pretraživali su potok u blizini kuće jednog od osumnjičenih za ubistvo.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke.

U ponedjeljak je pretraživan drugi dio Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara.

Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Riječ je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se Ј. S. branio šutnjom. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor ЈP "Vodovod" u Boru podnio je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...