UTAKMICA ZA PAMĆENJE: Jusuf Nurkić do neobičnog učinka na utakmici protiv Phoenix Sunsa...

Srbijanac Nikola Jokić postigao je 41 poen uz 11 skokova i sedam asistencija. Bh. reprezentativac Luka Garza dobio je nešto manje od tri minuta za igru i upisao jednu asistenciju. 

  • Šareni svijet

  • 11. Apr. 2024  

  • 0

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić imao je neobičan učinak u sinoćnjoj pobjedi njegovih Phoenix Sunsa na gostovanju Los Angeles Clippersima. 

Naime, Nurkić je u pobjedi Sunsa sa 124:108 imao double - double učinak od 19 skokova i deset asistencija, uz tek tri postignuta poena koja je ubacio iz jednog pokušaja za pola sata igre. Sličan učinak uz samo jedan pokušaj iz igre pored Nurkića u posljednih četrdeset godina imao je još samo legendarni Dennis Rodman. 

Sunsi su upisali važnu pobjedu s obzirom na to da se bore za šesto mjesto kojim bi ekipa izbjegla ovosezonski play-in turnir NBA lige, a trenutno su sedmi. Najefikasniji u pobjedi Phoenixa bio je Devin Booker sa 37 poena.

U derbiju večeri aktuelni prvaci Denver Nuggetsi pobijedili su Minnesota Timberwolves sa 116:107 i ponovno su vodeća ekipa zapadne konferencije. Srbijanac Nikola Jokić postigao je 41 poen uz 11 skokova i sedam asistencija. Bh. reprezentativac Luka Garza dobio je nešto manje od tri minuta za igru i upisao jednu asistenciju. 

Dallas Mavericksi su uvjerljivo u gostima pobijedili Miami Heat s 111:92. Slovenac Luka Dončić je predvodio svoj tim sa 29 poena, devet skokova i devet asistencija, a Kyrie Irving je dodao 25 poen. Dallas (50-30) će se tako u prvom krugu doigravanja zapadne konferencije suočiti s Los Angeles Clippersima, u seriji koja počinje 20. ili 21. aprila.

Ovo će biti treći susret prvog kruga doigravanja između ovih ekipa u posljednje četiri sezone. Clippersi su pobijedili oba prethodna u 2021. i 2022. godini.

Košarkaši Orlando Magica ponovno su izgubili i prijeti im ispadanje iz doigravanja pred kraj redovnog dijela. Protiv Milwaukee Bucksa, koji su zbog ozljede mišića bili bez prve zvijezde tima Giannisa Antetokounmpa, Orlando je poražen s 99:117 i sada su tek na petom mjestu istočne konferencije. Bobby Portis bio je najuspješniji strijelac kod Bucksa s 30 poena, dok Antetokounmpo više neće igrati u regularnom dijelu sezone.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...