HELEZ I NJEGOV ZAMJENIK DEMANTIRALI ZVIZDIĆA: "Dolazak rezerve EUFOR-a pogrešno predstavljati kao NATO!"

Ministar odbrane Zukan Helez demantovao je poslanika u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića, koji je juče izjavio da u BiH uskoro dolazi bataljon NATO.

  • Mini market

  • 11. Apr. 2024  

  • 0

Zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović istakao je da pojedini političari u FBiH dolazak rezervnih snaga EUFOR u BiH predstavljaju kao slanje dodatnih snaga NATO "iz neznanja ili loših namjera".

Goganović je izjavio za Srnu da je dolazak rezervnih snaga EUFOR planirana aktivnost, te da se radi o upućivanju dijela francuskog bataljona, odnosno snaga u rezervi EUFOR radi realizacije planirane vježbe Oružanih snaga BiH sa snagama EUFOR raspoređenim u BiH.

"Oni će ovdje boraviti samo u periodu dok traje planirana vježba, što su nedavno na konferenciji za medije objasnili komandant Eufora general Laslo Štic i ministar odbrane Zukan Helez", naveo je Goganović.

Ministar odbrane Zukan Helez demantovao je poslanika u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića, koji je juče izjavio da u BiH uskoro dolazi bataljon NATO.

"Istina je da u BiH stiže francuski bataljon, kao dio rezervnih snaga Eufora. To nije NATO jedinica, osim što je Francuska član ovog vojnog saveza, pa se onda iz toga izvukao pogrešan zaključak", istakao je Helez.

   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...