DODIK OPET NEGIRAO GENOCID U SREBRENICI, VUČIĆ PAŽLJIVO SLUŠAO: Najavio veliki narodni miting (VIDEO)

"Organizovaćemo veliki narodni miting protiv svega što se mimo procedura pokreće, a ako bude bilo potrebno, neminovno je da proglasimo nezavisnost".

  • Politika

  • 11. Apr. 2024  11. Apr. 2024

"Rekao sam i javno govorim da se genocid nije desio. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi u BiH. Da se lažno predstavljaju u BiH, te da su direktno upereni protiv RS-a i srpskog naroda u cjelini", rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik komentarišući da se rezolucija o Srebrenici stavi na dnevni red Generalne skupštine UN.

Ističe, da je zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučić, koji je mogao i da se ne bavi ovim pitanjem, ali je odlučio suprotno.

"Smatram da će RS prije svega, imati sjednicu u NSRS-u, kao i organizovanje jednog velikog narodnog mitiga. U Srebrenici je, na tom istom prostoru ubijeno 3.500 Srba, koje je kao takvo odbačeno, a pominje se samo stradanje Bošnjaka, sve se nastavlja u slijedu, ignorisanja Srba. Vučiću sam zahvalan na podršci", kaže on, prenosi RTRS.

Ukoliko dođe do odlučivanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, Dodik navodi da, "RS ne vidi nikakav smisao da ostane u BiH kao njen sastavni dio", te će "svoj status regulisati tako, da samostalno krene dalje".

Istakao je da će učinti sve, da do "svesrpskog Vaskršnjog sabora ubijedi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podrži odluke koje će tim povodom donijeti RS".

Obraćanje Dodik i Vučića u cjelosti možete pogledati ovdje. 

trenutak ...