NENAD NEŠIĆ BURNO REAGOVAO: "Ne mogu da vjerujem da je Ivanić izdajnik, ali očigledno da jeste"

Ako Dodik donese svoj zakon, kaže Ivanić, i odluči da radi izbore pod patronatom RIK-a, to će biti prevelik izazov, na te izbore opozicija ne bi trebala ići, jer šta god da uradite – biće pečat da je Dodik pobijedio.

  • Politika

  • 11. Apr. 2024  

  • 3

Ministar sigurnoasti BiH, Nenad Nešić, burno je reagirao na izjavu počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića koji se usprotivio usvajanju entitetskog izbornog zakona.

"Ne mogu da vjerujem da je gospodin Ivanić izdajnik, ali očigledno da jeste. Nastavlja svoju izdajničku i podaničku politiku, koju je zastupao i dok je bio član Predsjedništva BiH. Sramota me njegove izjave. Ivanić sada jedino može da se povuče iz politike i da, kako se kaže, 'objesi kopačke o klin'", istakao je Nešić za RTRs.

Kaže da se postavlja pitanje "da li je opoziciji relevantnija Narodna skupština srpske, ili nelegalni, nelegitimni turista, zvani Christian Schmidt"?

Da li oni postupaju po odlukama NSRs ili Schmidta? Vrijeme je da objasne javnosti, a ne da nama glume i drže predavanja. Takođe, treba da odgovore jesu li uz nas u ovim kriznim trenutcima, uz srpski narod, Rs ili Christiana Schmidta", pita Nešić.

Podsjećamo, počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić kazao je da ne zna šta će biti kada je u pitanju Izborni zakon Rs, koji vlast najavljuje kao odgovor na "Schmidtov nametnuti Izborni zakon BiH".

"Kada je Dodik u pitanju, ne možete nikad predvidjeti. Nekad toliko zagalami, pa vi vjerujete da će on nešto usvojiti, i onda jednostavno samo skine tu temu s dnevnog reda. Gdje je danas agencija za lijekove Rs, čak i zakon postoji koji se ne primjenjuje, gdje je vojska Republike Srpske koju je on bombastično najavio prije godinu-dvije dana – nema je. On sad ima drugačiju dilemu – ili će prihvatiti Schmidtov nametnuti zakon, ili će ići na svoj zakon. Djeluje da je odlučio da ide na svoj zakon, ne kažem da će, jer ne bi bilo prvi put da odustane. Možda je to njegov pokušaj trgovine iza scene“, objasnio je Ivanić.

Ako Dodik donese svoj zakon, kaže Ivanić, i odluči da radi izbore pod patronatom RIK-a, to će biti prevelik izazov, na te izbore opozicija ne bi trebala ići, jer šta god da uradite – biće pečat da je Dodik pobijedio.

O mogućoj eliminaciji Dodika s političke scene kaže da je najbolje da tu odluku donesu glasači.

"Oni su je sigurno donosili na prošlim i pretprošlim izborima, samo što su pokradeni pa njihova volja nije dovedena do kraja. S potpuno regularnim izborima – to je završeno, on odlazi s političke scene. On toliko voli vlast da će sigurno učiniti sve da ostane na vlasti i neće prihvatiti odluku - ako mu se eventualno i bude zabranilo političko djelovanje", zaključio je Ivanić za Rezime FTV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...