EDIN DŽEKO JEDINIM POTEZOM RAZBJESNIO GRKE: Traže od UEFA-e žestoku kaznu za kapitena Fenerbahčea...

Ovaj je potez imao veliki odjek među navijačima i bio je naširoko popraćen u grčkoj štampi jutro nakon utakmice.

  • Sport

  • 12. Apr. 2024  

  • 0

Olympiakos je sinoć u Grčkoj savladao Fenerbahce sa 3:2 u prvom meču četvrtfinala Konf. lige, a prvo poluvrijeme je obilježio sukob Edina Džeke (38) sa igračem domaćeg tima i publikom.

Edin Džeko je bio u duelu sa protivničkim defanzivcem Carmom, a nakon toga se našao na udaru domaćih navijača koji su mu zviždali.

Edin se okrenuo ka pristalicama Olympiakosa i pokazao im zastavu Turske na dresu, a navijači Fenera su oduševljeni ovim potezom kapitena naše selekcije.

Fanovi Fenerbahcea na društvenim mrežama pišu da je Džeko za njih veliki čovjek, zatim da je legenda, da je pravi simbol da su ponosni na njega.

Edin Džeko je u jednom trenutku pokazao prstom na tursku zastavu na dresu, zbog čega su ga u Pireju izviždali.

Ovaj je potez imao veliki odjek među navijačima i bio je naširoko popraćen u grčkoj štampi jutro nakon utakmice.

"Odbrana crveno-bijelih uspjela je ušutkati Edina Džeku, koji nije zadavao probleme Olympiakosu. No, bh. igrač je našao drugačiji način da zadobije priznanje Turaka. Džeko nije bio jedini koji je pokazao tursku zastavu. Budući da se İrfan Can Kahveci ponašao slično nakon što je postigao gol za 3:2", navodi Gazzetta.gr.

"U 34. minuti susreta Džeku je izviždala publika u Pireju dok je tražio prekršaj, a onda je uzvratio prkosno pokazujući tursku zastavu navijačima Olympiakosa. Inače, iskusni napadač bio je obožavan u susjedstvu, ali UEFA bi se trebala pozabaviti problemom koji je izazvao reakcije i kazniti ga", jedan je od komentara na sajtu grčkog Metrosporta.

Sportdog.gr: "Edin Džeko se osvetio Georgiosu Karaiskakisu i to tako što je na svom dresu pokazao tursku zastavu! Džeko je izviždan u 34. minuti jer je prigovorio sudiji. Nakon toga je pokazao na tursku zastavu na svom dresu i izazvao još veće zvižduke. Zvijezda je ovim potezom postao idol u Turskoj. Zapravo, bilo je mnogo Turaka na društvenim mrežama koji su tražili od vlade da Džeko postane turski državljanin".


  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...