VANREDNO OBRAĆANJE IZ RS-a: Banjalučka policija o osobama koje iz automobila djeci nude novac i vožnju

Potvrdio je i da se intenzivno radi na pronalasku vozila i vozača. Kako kaže u posljednih nekoliko godina nije bilo ovoliko prijava koliko u posljednjih nekoliko dana.

  • Hronika

  • 12. Apr. 2024  

  • 0

Predstavnici Policijske uprave Banja Luka održali su vanrednu konferenciju za novinare o prijavama da se maloljetnim licima iz putničkih vozila obraćaju nepoznata muška lica i nude novac, prevoz i slično.

“PU Banjaluka je zaprimila više prijava koje su različitog karaktera, kao i različita vozila koja su u opisu kao i različiti vozači koji su u opisu, nudi se novac, sendvič, prevoz, svemu tom pristupili smo ozbiljno i dalje su naši operativci na terenu, za sada nema indicija da se radi o krivičnom djelu, mi smo dva vozila identifikovali kao i vozače, imam informaciju da je i treće vozilo identifikovano u naselju Česma” rekao je Siniša Kojdić, načelnik odjeljenja za opšti kriminalitet u PU Banjaluka.

Kaže i da ne treba širiti paniku.

“Sasvim je razumljivo da se tako nešto prijavi policiji zbog svih događaja u Srbiji ali svakako da se ne diže panika tamo gdje nema mjesta za nju jer građani i djeca su uznemireni, dođe i do greške u komunikaciji” rekao je Kojdić.

Potvrdio je i da se intenzivno radi na pronalasku vozila i vozača. Kako kaže u posljednih nekoliko godina nije bilo ovoliko prijava koliko u posljednjih nekoliko dana.

“I kada neko ponudi bombonu kroz prozor nije krivično djelo ali je alarm za reagovanje, ne treba da sjedaju u vozilo i razgovaraju sa nepoznatim ljudima a ovo sada što nam se dešava je refleksija zbog nedavnog slučaja u Srbiji” kaže Kojdić.

Policiji u Banjaluci prijavljeno je da se u banjalučkom naselju Lazarevo nepoznata osoba iz vozila marke “golf” obratila djetetu i ponudila mu vožnju i novac.

Vozila su identifikovana u naseljima Lazarevo, Mejdan i Česma.

“Nepoznata osoba obratila se maloljetniku, nudeći mu novac i vožnju, što je izazvalo strah i uznemirenost kod djeteta koje se udaljilo iz navedene ulice”, rekli su ranije u policiji.

(N1)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...