KAKVA GREŠKA: Razbili radar za mjerenje brzine, pa ga pokušali zapaliti, kazne su rigorozne...

Policija je kao jednog od osumnjičenih identificirala 18-godišnjaka.

  • Auto

  • 13. Apr. 2024  

  • 0

U Njemačkoj su kamere za mjerenje brzine nerijetko meta uništavanja. Kamere se ponekad udaraju nogom ili se čak dižu u zrak. U Grevenbroichu (Sjeverna Rajna-Vestfalija), dvojica muškaraca čekićem su napala radarsku zamku, ali to nije bio kraj rušilačkog pohoda.

Prema navodima policije, svjedoci su oko 22.30 sati primijetili dvojicu muškaraca kako napadaju prometnu radarsku kameru. Pritom su čekićem udarali po uređaju tokom čega su pukli staklo i leća radara, što navedenom dvojcu vjerovatno nije bilo dovoljno jer su radar polili benzinom i pokušali zapaliti.

Policija je kao jednog od osumnjičenih identificirala kao 18-godišnjaka iz Grevenbroicha, koji je očito bio pod utjecajem narkotika i alkohola, a nakon poduzetih policijskih mjera pušten je na slobodu. Na radaru je nastala veća materijalna šteta, a ako se doista pokaže da je 18-godišnjak jedan od počinitelja, to bi ga moglo jako skupo koštati. Naime, ne tako davno, jedan vozač Renaulta pogodio je autom radar u Saarlandu, a šteta na imovini  bila je oko 20.000 eura.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...