NEVJEROVATAN ISTUP NENADA STEVANDIĆA: „Ovo što mi danas radimo jednog dana učiće se u istoriji…“

-Kada znate da je jedna velika Rusija nedavno imala samo sedam glasova, onda morate da znate da je ovo već pobjeda srpskog naroda, rekao je Stevandić.

  • Mini market

  • 13. Apr. 2024  

  • 26

-Srpski narod drži baklju slobode veoma visoko i zato im i smetamo, i zato i jesu toliki pritisci na predsjednike Srbije i RS, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kazao je za RTRs Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

-Ljudi koji su projektovali mir u Dejtonu nisu ga projektovali da se ponovo sukobljavamo, već da živimo u miru u toleranciji. A ovo što je uradio Zlatko Lagundžija upravo je suprotno od toga. Naravno, opet uz pomoć tih istih zemalja, kazao je Stevandić.

-Ovo što mi danas radimo jednog dana učiće se u istoriji, kako današnje rukovostvo Srpske brani naše postojanje. Svi znaju da je Christian Schmidt nelegitiman, ali njih boli uvo za time, poručio je Stevandić.

- U Gazi je poginulo 33.000 ljudi, od toga najveći broj djece i žena. Šta nam to kaže? Da li bijeli Bošnjaci, odnosno oni koji žive u Evropi vrijede više od onih iz Azije ili Afrike.  Ovdje je riječ o kolonijalanom pristupu, rekao je Stevandić. 

-Da li to možemo stavljati u istu ravan sa Ruandom, gdje je ubijeno 800.000 ljudi, ili danas u Gazi. Da li se ovom rezolucijom pere i Njemačka i da li njenih 50 miliona žrtava odlazi u zaborav.

-Mi već sada znamo da preko 40 zemalja ne prihvata kliše Zapada u prekrajanju istorije. Kada znate da je jedna velika Rusija nedavno imala samo sedam glasova, onda morate da znate da je ovo već pobjeda srpskog naroda, rekao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...