OČAJNO MU TREBA BOŽIJA POMOĆ DA OSTANE NA VLASTI: SNSD zatražio da se u crkvama čitaju molitve za Dodika!?

Predsjednik je tu pomoć svakako zaslužio svojim mnogobrojnim dobročinstvima, ali sve to sada treba na najbolji način prezentovati i lično Gospodu Bogu: to će se najefikasnije učiniti čitanjem svakodnevnih molitvi u hramovima SPC

  • Mini market

  • 14. Apr. 2024  

  • 1

“U ovom sudbnosnom trenutku za sve nas, dok svakojake ale i vrane sa svih strana prijete da će politički raskomadati našeg predsjednika Milorada Dodika, Izvršni komitet SNSD-a upućuje hitnu molbu Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) da se u svim hramovima svakodnevno čitaju molitve za predsjednika Dodika, jer mu Božija pomoć nikada nije bila potrebnija kao sada: samo mu Bog može pomoći da opstane na političkoj sceni na mnogaja ljeta, piše Slobodan Durmanović za BN televiziju.

Predsjednik je tu pomoć svakako zaslužio svojim mnogobrojnim dobročinstvima, ali sve to sada treba na najbolji način prezentovati i lično Gospodu Bogu: to će se najefikasnije učiniti čitanjem svakodnevnih molitvi u hramovima SPC, jer molitve u našim stranačkim hramovima socijaldemokratije više ne pomažu onoliko koliko nam je potrebno!”, saopštio je Izvršni komitet SNSD-a. 

“U molitvama Bogu treba naglasiti da je predsjednik Dodik, odvajajući od svojih usta iz nevelikog budžeta koji mu je narod povjerio, postao veliki dobrotvor i zadužbinar mnogih crkava i da je i sam postao institucija kao crkva: svojim lijepim i blagim riječima širio je našu vjeru, uvijek ujedinjujući sav narod oko sebe, nikada ne praveći nikakvih razlika u narodu!

Taj blagovjerni i blagoglagoljivi čovjek izvodio je mnoga čuda: izgradio je i napunio mnoge bolnice pacijentima koji su se prije toga liječili po kućama, gradi škole i vrtiće za djecu koja nam se u sve većem broju rađaju, sagradio je moderne puteve da narod može dostojanstveno odlaziti gdje god mu treba, a za nezaposlene je podigao veličanstvene proizvodne pogone u kojima se rado zapošljavaju čak i brojni radnici iz daleke Indije, Bangladeša i drugih zemalja, gdje ovakve ljepote nema kao kod nas!

Penzionerima i ubogima dao je sigurnu koru hljeba i tako ih skinuo sa kontejnera oko kojih su ti ljudi obitavali do prije samo dvadeset godina!

Predsjednik je posebno pazio da nas nigdje ne zadužuje više nego što nam je potrebno da časno preživimo, jer je davno naučio da je veliki dug veoma zao drug: kad je uzimao kredite, precizno je izračunao da rate za otplatu našoj djeci i unucima budu što manje, da ne bi pali u dužničko ropstvo!

Neumorno je cijelom narodu propovijedao istinu, često leteći i po nebu helikopterom da bi što prije stigao do svake duše žedne predsjednikove istine: mnoge unesrećene tako je izliječio, odvraćajući ih od laži, pohlepe, koristoljublja i drugih grijehova na koje ih navode nečastive sile preobražene u slatkorečive lažne prijatelje naroda, kako se predstavljaju ovi iz nenarodne opozicije i ostali antidržavni elementi!”, navodi se u saopštenju. 

“Predsjednik Dodik je svima valjao i davao, vrlo pažljivo raspoređujući narodni novac, pa je osnovni red da mu naši prvosveštenici i cio vjerujući narod pomognu sad kad ni svoju skromnu platu preko banke ne može da podigne, mada to nije najvažniji razlog, jer je predsjednik pokazao da se odlično snalazi i sa kešom.

Mi moramo umoliti Gospoda Boga da uzme u zaštitu predsjednika, prije svega kao bogolikog čovjeka čije je moralno činodejstvovanje postalo luksuzno dobro kakvo samo rijetki danas posjeduju u ovozemaljskom životu.

Ako na tu činjenicu ukažemo Gospodu Bogu u molitvama, onda će i sami Bog uvidjeti sa kakvom moralnom nadmoći stoji naš blagočestivi predsjednik Dodik pred nečastivim silama u ovom vremenu opšte truleži i pokvarenosti!

Zato, neka naši prvosveštenici sjedine sve molitve koje su se kod nas oduvijek izgovarale za naše najbliže u najsnažniju molbu koju ćemo svakodnevno upućivati Gospodu za prvog i najčestitijeg među nama:

- Bože, molim te, iskaži svoju dobrotu predsjedniku Dodiku, koji zbog nas trpi materijalne i duševne boli.

Udijeli mu bogato, ne mjereći, onako kako daruje car carujuće, onako kako je on, naš ovozemaljski car, udijelio nama! Bog sigurno neće oprostiti kukavičluk i prenemaganje onima koji nisu spremni da se pomole za predsjednikovo političko zdravlje i dug politički život!

A nećemo im ni mi oprostiti! Zato, saberimo se u molitvi za predsjednika Dodika i pomozimo u njegovom spasenju za spas svih nas. Mi drugog spasioca  nemamo, a bez njega – ni nama više neće biti spasa!”, poručio je Izvršni komitet SNSD-a.

Tekst je satiričnog sadržaja

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...