KRAJ PRIČE: Poznati trgovački lanac zatvara sve trgovine, nakon 42 godine rada…

Lanac će zatvoriti vrata trgovina na 371 lokacija, objavili su.

  • Ekonomija

  • 15. Apr. 2024  

  • 0

Poznati američki trgovački lanac 99 Cents Only zatvara vrata svojih trgovina nakon više od 40 godina poslovanja. I nisu prvi koje je dotukla inflacija

Lanac će zatvoriti vrata trgovina na 371 lokacija, objavili su ovih dana.

“Ovo je bila iznimno teška odluka. Stvari se nisu razvile onako kako smo se nadali i očekivali”, izjavio je za američke medije glavni izvršni direktor Mike Simoncic. Kao glavne razloge propasti trgovačkog lanca naveo je nekoliko faktora – veliki utjecaj pandemije covida, promjenu navika potrošača, inflaciju, ali i sve češće krađe.

Kombinacija tih faktora uvelike je ometala sposobnost kompanije da uredno posluje. Popularni lanac nedavno je proslavio 42. godinu poslovanja.

99 Cents Only nije prvi veliki trgovački lanac koje je u posljednje vrijeme ‘pao’ kao žrtva inflacije. Prošlog mjeseca Dollar tree je najavio da će zatvoriti 1000 poslovnica. I Macy’s je otkrio da planira zatvoriti 150 poslovnica, oko 30 posto od ukupnog broja trgovina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...