PREIMENOVANJE ULICA U SREBRENICI: Oglasila se Misija OSCE-a u BiH o rješenju

Misija OSCE-a poziva vlasti da to pitanje riješe hitno i u duhu međusobnog razumijevanja, poštovanja i pomirenja.

  • Vijesti

  • 15. Apr. 2024  

  • 0

Misija OSCE-a u BiH poziva nadležne vlasti da ne nastavljaju sa usvajanjem prijedloga odluke Općinskog vijeća o preimenovanju ulica u Srebrenici.

– Još uvijek nisu iscrpljene sve mogućnosti za postizanje inkluzivnog i transparentnog rješenja – navodi se u izjavi iz OSCE-a.

Misija je u nekoliko navrata i na više nivoa sa opštinskim vlastima razgovarala o tom pitanju i ponovo naglašava da je spremna podrži sve napore u iznalaženju rješenja koje bi bilo prihvatljivo za sve zajednice u Srebrenici.

Misija OSCE-a poziva vlasti da to pitanje riješe hitno i u duhu međusobnog razumijevanja, poštovanja i pomirenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...