SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HOLLYWOOD: Evo koliko je osuđena rekviziterka zbog smrti snimateljice koju je upucao Alec Baldwin

Ubistvo Hutchins potaknulo je američke filmske i televizijske produkcije da prestanu koristiti pravo vatreno oružje i municiju.

  • Show

  • 15. Apr. 2024  

  • 0

Hannah Gutierrez, zadužena za oružje za vestern film “Rust”, osuđena je u ponedjeljak na 18 mjeseci zatvora zbog smrti snimateljice Halyne Hutchins koju je upucao glumac Alec Baldwin na setu filma 2021. godine, piše Reuters, prenosi Hina.

U martu je 27-godišnja Gutierrez proglašena krivom za ubistvo iz nehata jer je greškom stavila pravi metak u revolver koji je Baldwin koristio na filmskom setu u Santa Feu u Novom Meksiku.

Pucnjava je šokirala Hollywood i vjeruje se da je to prvi put u novijoj historiji da je član filmske ekipe ili glumačke postave ubijen pravim metkom.

Baldwin čeka suđenje

Suđenje Baldwinu za ubistvo iz nehaja zakazano je za 10. juli.

Ubistvo Hutchins potaknulo je američke filmske i televizijske produkcije da prestanu koristiti pravo vatreno oružje i municiju.

Međutim, dvije i pol godine kasnije mnogi ih ponovno koriste zbog realnih učinaka koje proizvode, tvrde stručnjaci za oružje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...