CURE DETALJI DRAME U AUSTRIJI: Policija uhapsila tri muškarca iz Bosne i Hercegovine, prijeti im dugogodišnja zatvorska kazna…

Ovaj trio je navodno bio aktivna grupa koja je mjesecima djelovala u Gornjoj Austriji i Salzburgu.

  • Hronika

  • 16. Apr. 2024  

  • 0

U saradnji policijskog odjeljenja i Kancelarije državne kriminalističke policije, tri državljanina Bosne i Hercegovine od 33, 44 i 56 godina su uhapšena pod sumnjom za izvršenje 60 provalnih krađa.

Ovaj trio je navodno bio aktivna grupa koja je mjesecima djelovala u Gornjoj Austriji i Salzburgu.

Prema izjavama policije, njihov “rad” bio je dosljedan: dolazili su iz BiH specijalno za provaljivanje, a uvijek bi to radili vikendom, uglavnom petkom i subotom. Njihova aktivnost nije bila ograničena na jedno mjesto – za jedno veče su izvodili i do šest provala.

Obično su djelovali u sumrak, ne birajući plijen već samo ciljajući kuće bez svjetla. Serija provala počela je u julu prošle godine.

Prema riječima glasnogovornika Odjeljenja za krađe pri Kancelariji državne kriminalističke policije, ova grupa ostavljala je tragove na svim mjestima zločina.

Nakon prijave o provali, policija ih je pratila do parkinga u Mondseeu, što je i dovelo na kraju do njihovog hapšenja. Navodno je 44-godišnjak bio vođa ove kriminalne grupe. Prijeti im kazna zatvora do deset godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...