XI JINPING SA SCHOLZOM: "Kina nije strana u ukrajinskom ratu"

Peking bi podržao međunarodnu mirovnu konferenciju "u dogledno vrijeme", ali bi Rusija i Ukrajina to morale prihvatiti, rekao je kineski čelnik.

  • Svijet

  • 16. Apr. 2024  

  • 0

Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je u utorak tijekom razgovora s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom u Pekingu da Kina nije uključena u rat Rusije protiv Ukrajine, prenosi njemačka agencija Dpa

"Kina nije ni strana ni sudionik u ukrajinskoj krizi", navodi se u priopćenju objavljenom u utorak nakon sastanka između njih dvojice čelnika u Pekingu.Umjesto toga, Kina je uvijek "promicala mirovne pregovore na svoj način", rekao je Xi.

Peking bi podržao međunarodnu mirovnu konferenciju "u dogledno vrijeme", ali bi Rusija i Ukrajina to morale prihvatiti, rekao je kineski čelnik.

Moskva je dosad odbijala poziv na planiranu konferenciju u Švicarskoj u lipnju. Kineski odgovor na poziv te alpske države još se čeka.

Kina je blizak saveznik Rusije. Stalno se čuju optužbe na račun kineskih tvrtki koje Rusiju isporučuju takozvanu robu dvojne namjene – robu koja se može koristiti i u civilne i u vojne svrhe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...