POZNATI HAKER IZ BANJE LUKE UHAPŠEN U HRVATSKOJ: Lišen je slobode u trenutku kada ga i u...

(...) Banjoj Luci očekuje više krivičnih postupaka zbog kompjuterskog kriminala.

  • Hronika

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 0

Aljoša Borković haker iz Banjaluke protiv kojeg je podneseno više izvještaja zbog krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminala uhapšen je u Hrvatskoj.

Ovu informaciju saopštio je MUP Republike Srpske uz navođenje inicijala osumnjičenog.

"MUP Republike Srpske obaviješten je od strane Nacionalne jedinice EUROPOL-a Republike Hrvatske da je A.B. iz Banjaluke lišen slobode 28. marta 2024. godine u Hrvatskoj, te mu je 29. marta 2024.godine od strane Opštinskog državnog tužilaštva u Sisku određen istražni pritvor u trajanju od najduže mjesec dana zbog osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta", saopštio je MUP RS.

Aljoša Borković uhapšen je u trenutku kada ga i u Banjaluci očekuje više krivičnih postupaka zbog kompjuterskog kriminala. 

Ujedno podsjećaju da su u ranijem periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavili više izvještaja protiv Borkovića zbog počinjenih više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta, ali i drugih krivičnih djela bliže opisanih Krivičnim zakonikom RS, izvršenih na štetu više pravnih i fizičkih lica iz BiH, ali i Hrvatske.Za ovim licem bila je raspisana potraga od strane Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

O rezultatima izvršenih provjera obaviješten je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka- saopštio je MUP.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...