IDEMO ISPOČETKA: Milošević više neće biti selektor BiH, N/FS BiH odabrao Sergeja Barbareza?

Milošević je na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine bio tek pet mečeva, od kojih je dobio samo jedan, onaj protiv Lihtenštajna na gostujućem terenu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati u junu ove godine u Njemačkoj.

  • Sport

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 2

Savo Milošević više neće biti selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje N1.

Za N1 je potvrđeno kako su čelnici N/FS BiH obavili razgovor sa sada već bivšim selektorom oko produženja saradnje, a zaključak je bio da Savo Milošević želi nove izazove, a savez dugoročnije rješenje na klupi selekcije koja ima dosta veliki broj mladih igrača.

Milošević je na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine bio tek pet mečeva, od kojih je dobio samo jedan, onaj protiv Lihtenštajna na gostujućem terenu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati u junu ove godine u Njemačkoj.

Šta su alternativna rješenja?

Zvjezdan Misimović i Izvršni Odbor N/FS BiH imat će, dakle, težak posao da pronađu selektora koji će na duže staze, kako je te u intervjuu za N1 rekao predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković, ispratiti novu plejadu mladih igrača koja bi u roku od dvije do četiri godine mogla napraviti određeni rezultat.

“Moramo vidjeti šta i kako dalje. Već smo napravili i određene analize, a javnost je iritiralo mijenjanje selektora. To smo radili iz dobre namjere, ali nije uspjelo. Sada smo stava da kada u budućnosti budemo tražili selektora to će biti višegodišnji ugovor za naredna 2-3 ciklusa. Na taj način ćemo izaći pred sportsku javnost i prezentirati sve ciljeve kada je u pitanju reprezentacija”, rekao je predsjednik N/FS BIH Vico Zeljković u nedavnom intervjuu za N1..

Prvi kandidat, prema onome što je potvrđeno za N1, jeste Sergej Barbarez, koji bi bio okružen nekim od najvećih legendi bh. fudbala poput Emira Spahića.

Zeljković je, ranije međutim, izjavljivao kako Barbarez nikada neće biti selektor dok je on predsjednik N/FS BiH, pa saradnja sa Barbarezom i dalje nije 100% sigurna.

No, do kontakta i sastanka oči u oči je došlo, i pregovori su u toku.

Ko god bude novi selektor, imat će težak zadatak da se suprotstavi našim sljedećim protivnicima u prijateljskim susretima i u Ligi Nacija, budući da reprezentacija Bosne i Hercegovine igra prijateljske susrete sa Italijom i Engleskom početkom juna, te sa selekcijama poput Njemačke, Mađarske i Nizozemske u Ligi nacija početkom septembra 2024. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...