SKANDALOZNO NA MOSTARSKOM SAJMU: Vučić govorio da Srbija "ni na koji način nije odgovorna za genocid", Dodik novinarku nazvao "kravom" (VIDEO)

"Problem je u tom što stalno izmišljate, što se ne možete držati činjenica, što vi u Sarajevu morate nešto izmišljati", kazao je Vučić.

  • Mini market

  • 16. Apr. 2024  

  • 1

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, i Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, danas su dok su obilazili Sajam privrede u Mostaru dali izjave.
Vučić je na pitanje jedne od novinarki o genocidu u Srebrenici, da je u Hagu utvrđeno da je Srbija kriva što nije spriječila genocid Srebrenici i o Rezoluciji o Srebrenici koja je najavljena za sjednicu Generalne skupštine UN-a, odgovorio da izmišlja. "Nije tačno, nemojte izmišljati. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte obmanjivati narod kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper, da sam pucao u nekoga. Ma nemojte me prekidati", rekao je Vučić.
"Problem je u tom što stalno izmišljate, što se ne možete držati činjenica, što vi u Sarajevu morate nešto izmišljati", nastavio je.
Uključio se i Dodik tvrdnjom da je "više Srba ubijeno u Sarajevu za vrijeme opsade nego što ih je ubijeno u Srebrenici".
"U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. Nije bio nikakav problem da netko dođe pokazati pijetet i žaljenje. Molim vas da ne izmišljate", dodao je Vučić.
Vučić i Dodik su nastavili potom šetnju sajmom, a snimljen je i razgovor u kojem je Dodik novinarku nazvao kravom. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...