DODIKOV SAVJETNIK OČAJAN: Pronašao „krivca“ za političko nejedinstvo u Republici Srpskoj...

On je rekao da je važno da građani u što većem broju dođu sutra na miting SNSD-a "Srpska te zove".

  • Politika

  • 17. Apr. 2024  17. Apr. 2024

  • 5

Ognjen Tadić, savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska, rekao je da je „dobro da Narodna skupština Republike Srpske usvoji izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, iako je takav dokument trebalo da bude sačinjen prije 25 godina“.

Podsjetimo, riječ je o komisiji koju je osnovala Vlada RS a sve kako bi negirala presude Međunarodnog suda pravde u Haagu, čiji je izvještaj u više navrata ocijenjen kao neistinit.

Tadić je naveo da ovo pitanje nema stranački predznak, jer je, kako kaže, riječ o temi od nacionalnog značaja. Međutim, on ne očekuje jedinstvo na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, jer je, kako kaže, prisutan njemački politički uticaj koji to onemogućava.

-Njemačka želi da ovlada ovim prostorima nakon svih zločina počinjenih nad srpskim narodom. Stotinu godina njemačka politika provodi genocid na Balkanu, kazao je Tadić.

On je rekao da je važno da građani u što većem broju dođu sutra na miting SNSD-a "Srpska te zove".

Podsjećamo, Narodna skupština Republike Srpske sutra će na posebnoj sjednici razmatrati izvještaj Dodikove „Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine“.

Pred poslanicima će se naći i prijedlog Izbornog zakona, te prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.

U 18 sati na Trgu Krajine u Banjaluci bit će održan veliki narodni miting "Srpska te zove" u organizaciji Dodikovog SNSD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...