LEGENDARNI MOSTARAC PREUZIMA ZMAJEVE: Sergej Barbarez je nakon smjene Safeta Sušića tražio samo jednog čovjeka u stručnom štabu...

Očekuje se kako će u reprezentaciji ostati medicinski tim, ali i kondicioni trener Almir Seferović koji je napravio odličan posao do sada.

  • Sport

  • 17. Apr. 2024  17. Apr. 2024

  • 1

Sergej Barbarez (52) narednih dana bit će predstavljen za novog selektora Bosne i Hercegovine.

Kada god je neki selektor smijenjen, Barbarez se kao po automatizmu spominjao kao mogući kandidat.

Barbarez je svoju kandidaturu predao prvi put 2014. godine nakon smjene Safeta Sušića. Barbarez je tada u svom timu želio samo jednog čovjeka, a to je današnji trener Slobode Zlatan Nalić.

Ovaj Banjalučanin, tri godine stariji od Sergeja, je bio dio stručnog štaba U21 Švedske koja je osvojila Europsko prvenstvo, a kasnije se izdvaja godina dana rada u Slobodi i sedam mjeseci rada u Tuzla Cityu. Danas je opet u Slobodi, od jula prošle godine. Kasnije su bili kandidati i da zajedno preuzmu HSV.

Barbarez će imati pravo, koliko je poznato javnosti, da odabere svoje pomoćnike. Ostaje da se vidi hoće li insistirati na Naliću. Iz Saveza već cure informacije kako su prvi kandidati Ibišević, Hrgović, Bajramović, Hasagić…

Očekuje se kako će u reprezentaciji ostati medicinski tim, ali i kondicioni trener Almir Seferović koji je napravio odličan posao do sada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...