UNIŠTENA NAJVAŽNIJA RUSKA VOJNA BAZA NA KRIMU: Novi video-snimci pokazuju požar koji bjesni na...

(...) sjevernom Krimu nakon izvještaja o eksplozijama oko vojnog aerodroma Dzhankoj tokom noći.

  • Evropa

  • 17. Apr. 2024  17. Apr. 2024

  • 0

Snimci koji su rano jutros kružili društvenim mrežama ruskih i ukrajinskih izvora pokazuju bljeskove svjetla i eksplozije, sa sirenama koje se čuju u pozadini.

Lokalni Telegram kanal izvijestio je o “nekoliko glasnih eksplozija” koje su počele malo prije 4 sata ujutro po lokalnom vremenu, prije nego što je izbio požar.

Ceste oko zračne baze su blokirane, izvijestio je kanal. Dzhankoj je glavno vojno središte u kojem se nalazi jedan od najvećih ruskih aerodroma na Krimu. To je ključno mjesto za opskrbu ruskih trupa kroz južnu Ukrajinu i prve linije fronta.

Ruski vojni blogeri na telegram kanalima potvrđuju napad i ističu da je izveden raketama ATACMS. Rusija i Ukrajina se zasad nisu službeno oglasile o napadima.

Snimak uništenja vojne baze pogledajte ovdje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...