OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE NA SASLUŠANJU: Potraga za tijelom se nastavlja

U utorak 16. aprila u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušana je i S.D, majka osumnjičenog D. D. Ona je iskoristila pravo privilegovanog svedoka i nije željela da svjedoči.

  • Hronika

  • 17. Apr. 2024  

  • 0

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, S. J. i D. D. iz Bora, na saslušanju su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, objavio je RTS.

U utorak 16. aprila u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušana je i S.D, majka osumnjičenog D. D. Ona je iskoristila pravo privilegovanog svedoka i nije željela da svjedoči.

Pritvor osumnjičenima ističe 3. maja i oni do tada treba da budu poslati na psihijatrijsko vještačenja, čim se budu stekli uslovi za to, prenosi RTS.

U međuvremenu je nastavljena potraga za tijelom djevojčice operativnim putem, navode u policiji.

Danka Ilić nestala je 26. marta iz dvorišta porodične kuće u okolini Bora. Tog dana u Srbiji je prvi put aktiviran alarm „Pronađi me“.

U potragu za djevojčicom uključio se veliki broj grđana i pripadnika više službi policije. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je 4. aprila na konferenciji za medije objavio da je djevojčica ubijena. Kako je rekao, nju su dvojica osumnjičenih udarila službenim vozilom u blizini kuće iz koje je nestala, a potom stavila u gepek i tijelo odnijela na deponiju.

Zbog pomaganja u prikrivanju zločina uhapšeni su i otac i brat jednog od osumnjičenih za ubistvo. Brat osumnjičenog je preminuo u protvoru.

Tijelo i dalje nije pronađeno, a prema riječima policije, osumnjičeni su ga premjestili sa deponije i ne žele da otkriju gdje se nalazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...