RUTINSKA POBJEDA: Zrinjski deklasirao Slogu i zakazao finale Kupa BiH sa Borcem

Mostarski Zrinjski je večeras rutinskom pobjedom nad Slogom izborio plasman u finale Kupa BiH i borit će se za odbranu prošlosezonskog naslova.

  • Sport

  • 17. Apr. 2024  

  • 0

Mostarski Zrinjski je postao drugi finalista Kupa BiH nakon što je večeras rezultatom 3:0 u revanš susretu polufinala savladao dobojsku Slogu. Podsjećamo, prvi meč u Modriči okončan je bez golova, pa će Zrinjski odmjeriti snage sa Borcem u borbi za naslov.

Izabranici Željka Petrovića ušli su u večerašnji duel kao favorit, a tu su ulogu i opravdali, a već u prvih petnaestak minuta imali su nekoliko šansi. Najveću nije uspio iskoristiti Mulahusejnović, čiji je udarac zaustavio Trako. Nakon početne inicijative Zrinjskog, malo se otvorila i Sloga, koja je imala dva ili tri obećavajuća kontranapada, ali u završnici je bila neuspješna.

Tada je na scenu stupio Silvio Ilinković, koji je završavao tri uzastopna napada između 30. i 40. minute, a iz trećeg je poentirao. Tačnije, centrirao je u kazneni prostor Sloge, niko nije loptu zakačio ali su kretnje igrača zbunile golmana Traku i lopta je završila u mreži iza njegovih leđa.

Bila je to Zrinjskom odlična uvertira za drugo poluvrijeme, u kojem je, nakon što je uspješno kontrolisao stvari u prvih desetak minuta, Zrinjski ponovo krenuo ofanzivnije i već u 58. minuti završio posao nakon lijepe akcije. Malekinušić je prebacio na drugu stranu do Ćužea, koji je matirao golmana gostiju za nedostižnih 2:0, navodi Sport1.

Zrinjski je potom zaigrao još opuštenije, znajući da se Sloga ne može vratiti, a kruna svega bio je pogodak Nardina Mulahusejnovića za konačnih 3:0 u 65. minuti. Do kraja je mostarski tim propustio još nekoliko izglednih šansi, ali na kraju je zasluženo slavio i može s dosta optimizma gledati ka završnici sezone.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...