NAJNOVIJI REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA U HRVATSKOJ: Prebrojani gotovo svi glasovi, HDZ u padu, Domovinski pokret najveće iznenađenje...

Rezultati u mandatima nakon prebrojanih 97,78 posto glasova.

  • Regija

  • 18. Apr. 2024  

  • 0

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske na svojim stranicama objavljuje privremene rezultate parlamentarnih izbora. Do 02.30 prebrojani su gotovo svi glasovi. Glasalo je 62,25 posto birača.

Rezultati u mandatima nakon prebrojanih 97,78 posto glasova:

HDZ
i partneri su osvojili 60 mandata.

SDP i partneri osvojili su 42 mandata.

Domovinski pokret i partneri osvajaju 14 mandata.

Most i partneri 11 mandata.

Možemo i partneri 10 mandata.

IDS i partneri 3 mandata.

Nezavisna platforma Sjevera
osvaja 2 mandata.

Fokus, Republika osvaja 1 mandat.

Za razliku od rezultata koji su stigli u ponoć, HDZ ima dva mandata manje, SDP i partneri su na istoj razini, dok je najveće iznenađenje izbora desničarski Domovinski pokret koji je postao treća politička partija u Hrvatskoj.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...