SANEL KAJAN UPOZORAVA NA KRŠENJE USTAVA: "Gradska uprava Mostara godinama čini nasilje nad bosanskim jezikom"

Zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu FBiH Sanel Kajan, inače Mostarac, upozorio je na društvenim mrežama kako gradske institucije Mostara krše Ustav Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 18. Apr. 2024  

  • 5

Zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu FBiH Sanel Kajan, inače Mostarac, upozorio je na društvenim mrežama kako gradske institucije Mostara krše Ustav Bosne i Hercegovine.

"Gradska uprava Mostara je više puta upozorena da mora poštovati Ustav i zakone ove države, u kojoj je uz ostale, bosanski jezik službeni i ravnopravni. No, oni godinama čine nasilje nad bosanskim jezikom i mislim da nema niti jednog dokumenta kojeg Gradska uprava koristi, a u kojem je u potpunosti ispoštovan bosanski jezik. Tako je i s Ugovorom kojeg ovih dana distribuira novo gradsko komunalno preduzeće", naveo je Kajan te je u prilogu objavio ugovore koji su mu dostavljeni na adresu.

"Ujedno, pozivam JP Komunalno da provede nalog njihovih prethodnika broj: 254/23 od 26.04.2023.
Očekujem od JP Komunalno #Mostar, ali i svih drugih preduzeća i odjela Grada Mostara da poštuju bosanski jezik. Ja lično, neću potpisati niti jedan dokument ili potvrditi njegov prijem, ukoliko nije na mom maternjem jeziku, a na što imam apsolutno pravo po Ustavu i zakonima. Jer, ako ne poštuješ sebe, kako očekuješ da te drugi poštuju?!", poručio je Kajan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...