ALARMANTNO UPOZORENJE "EKOLOŠKOG USTANKA" OSTATKU OPOZICIJE: "Jedini cilj Aleksandra Vučića je..."

I dalje traje borba za promjene.

  • Regija

  • 18. Apr. 2024  18. Apr. 2024

Povodom odluke Ane Brnabić o spajanju beogradskih i lokalnih izbora za 2 juna 2024. godine, Ekološki ustanak oglasio se saopštenjem i pozvao sve članice koalicije "Srbija protiv nasilja" da, šta god bude odluka, u vezi sa izlaskom na te izbore, ta odluka bude zajednička. Oni dodaju je jedini cilj predsjednika Srbije Aleksandra Vučića razbijanje koalicije "Srbija protiv nasilja".

"Zato apelujemo na sve članice koalicije Srbija protiv nasilja da imamo na umu da nam je na decembarskim izborima 2023. godine, skoro milion građana Srbije dalo poverenje upravo zbog jedinstva“ navodi se u saopštenju:

"Ekološki ustanak pre svih pokrenuo je ideju o stvaranju koalicije 'Srbija protiv nasilja', insistirao da se bez obzira na programske i ideološke razlike, opozicija ujedini. Podsećamo da smo pre decembarskih izbora pozivali na stvaranju jednog jedinstvenog fronta, u kome ne bi bile samo stranke kolacija SPN, nego i ostale političke stranke, organizacije, pokreti, istaknute ličnosti i pojedinci.

Da je do tog zajedništva došlo, Beograd bi 17. decembra 2024. bio slobodan grad“, navodi se u saopštenju, prenosi Nova.rs.

Tvrde i da su nakon odluke Ane Brnabić da raspiše i objedini beogradske i lokalne izbore, građani Srbije dovedeni u dilemu da li izaći na izbore ili ne. 

trenutak ...