JORDANSKI MINISTAR NA VIJEĆU SIGURNOSTI UN-a: "Ovo što radi Izrael nije viđeno u modernoj historiji svijeta!"

Kazao je da izraelski zločini ukazuju na međunarodnu nemoć i selektivnost u primjeni međunarodnih instrumenata.

  • Svijet

  • 18. Apr. 2024  

  • 0

Jordanski ministar vanjskih poslova Ayman Safadi govorio je u Vijeću sigurnosti UN-a, rekavši da svijet nikada nije vidio “takvu aroganciju i nehumanost u modernoj historiji”, misleći na izraelsko postupanje prema Palestini.

"Izrael je raselio dvije trećine stanovništva Pojasa Gaze i pretvorio Pojas u ruševine", kazao je Safedi i dodao: "Izrael djeluje u mentalitetu varvarstva, rasizma i osvetoljubivosti koji ne poštuje međunarodno pravo"

Kazao je da izraelski zločini ukazuju na međunarodnu nemoć i selektivnost u primjeni međunarodnih instrumenata.

"Mir, stabilnost i sigurnost neće biti postignuti dok se ne ostvari nezavisna i suverena država na palestinskom tlu. Okupacija i mir su dvije krajnosti koje se ne mogu pomiriti", poručio je Safadi. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...