IZNENAĐENJE I U MAJU: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Kako je i bilo najavljeno, snijeg je zabijelio ne samo planine, nego i niže predjele u Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 19. Apr. 2024  

  • 0

Iako se nalazimo u drugoj polovini aprila vremenska prognoza i narednih dana daje nam sasvim drugi osječaj. U petak blago kratkotrajno razvedravanje, jer već od subote slijedi novo naoblačenje i padavine. Na planinama, i u većem dijelu Bosne većinom snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša.

Jutarnji minusi izvjesni su na planinama, te u pretplaninskim područjima Bosne. Slab mraz je moguć do sredine naredne sedmice, kada se očekuje blagi porast temperature zraka.


Minimalne temperature zraka varirat će između -2°C i 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 8°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 3°C i 8°C, na jugu zemlje do 14°C. Minimalne očekivane temperature u pretplanisnkim područjima oko - 6°C.

U periodu od 26. aprila do kraja mjeseca zadržaće se nestabilno vrijeme. Kiša je moguća svaki dan, većinom u vidu kratkih pljuskova. Za prvomajske praznike prema raspoloživim prognoznim modelima preovladaveće umjereno oblačno s temperaturama zraka primjerenim za ovo doba godine. Kiša nije isključena u vidu lokalnog kratkog pljuska.


Jutarnja temperatura uglavnom između 4°C i 9°C u Bosni, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14°C do 20°C, u Hercegovini do 23°C.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...