JADRANKA KOSOR: "Objava Ustavnog suda je zastrašujuća!"

"Ustavni sud ne može biti iznad volje građana. Udar. Dolovići zadovoljni", objavila je bivša premijerka na Twitteru.

  • Regija

  • 19. Apr. 2024  

  • 1

Bivša premijerka Hrvatske i nekadašnja šefica HDZ-a kazala je da je objava Ustavnog suda zastrašujuća, prenosi Index.hr.

"Ustavni sud ne može biti iznad volje građana. Udar. Dolovići zadovoljni", objavila je bivša premijerka na Twitteru.

"Zastrašujuće izjave da su u stanju poništiti i odluke Hrvatskog sabora! Pa to je potpuno protuustavno. Ne mogu suci koje bira Sabor poništavati odluke Sabora o izboru premijera", dodala je.

"Ustav je iznad naroda, veli Dolovićev šef! Pa još samo da zabrani narod", napisala je u novoj objavi.

Podsjetimo, šef Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

"Polazeći od navedenog, Ustavni sud upozorava sve sudionike izbora održanih 17. travnja da pri predlaganju budućeg mandatara za sastav vlade moraju biti svjesni te činjenice. Ustavni sud o tome će, po potrebi, donijeti posebnu odluku", kazao je Šeparović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...