DODIK KAKO JE KRENUO, USKORO ĆE SPAVATI U ZEMUNICI NA POLIGONU: Opet je s Vučićem na vojnoj vježbi, ovaj tamo lagao o odnosu prosječne plate u Srbiji i BiH

(...) Privremenom poligonu "Pešter" u Srbiji gdje je održana združena taktička vježba s bojevim gađanjem "Vihor 2024", na kojoj je angažovano više hiljada pripadnika Vojske Srbije i više od 500 sredstava naoružanja i vojne opreme.

  • Mini market

  • 19. Apr. 2024  19. Apr. 2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zadovoljan.

"Čak i tenkovi iz rezerve izgledaju kako treba da izgledaju. To su potpuno novi, modernizovani tenkovi. Mogli ste da vidite više tipova dronova, od onih izviđačkih do dronova kamikaza 'komaraca' i 'osica', koji su radili u paru. Mislim da je 12 ili 13 od 15 dronova kamikaza pogodilo svoje ciljeve. I sada ulazimo polako snažnije u proizvodnju tih dronova", rekao je Vučić.

"Veoma je važno da iz RS znamo i posmatramo sposobnost Vojske Srbije da očuva zemlju, njen teritorijalni potencijal i integritet, način života, kao i da obezbijedi slobodu za koju se svi zalažemo", istakao je Milorad Dodik. "Napredak koji Srbija pokazuje, može da raduje i ljude u Srbiji, a i nas u RS-u", kaže on.

Vučić je komentarisao i reakciju ministra vanjskih poslova BIH Elmedina Konakovića te druge reakcije iz BIH na jučerašnji miting u Banjoj Luci: "Moralne pridike su zajednički princip i zajednički imenitelj za sve one koji bi da rade protiv Srbije, a to je da oni imaju neko moralno pravo da uvijek nama neke pridike drže. Na osnovu čega ne znaju ni oni sami, nije ni meni jasno, ali eto imaju moralne pridike."

"Imaju moralne pridike, a kada govore nešto najpokvarenije što sam vidio, kažu nije ti juče bilo mnogo ljudi na nekom mitingu. Kažu bilo je 100, 500 ljudi, ma kakvi hiljadu, dvije ili tri. Pa kažu, to je zato što su im frižideri prazni. Pa znaju da se na mitingu ne puni frižider. Stvarno!? A vi ste napunili frižidere sve ove godine. Danas u Sarajevu imate 150 eura manju prosječnu platu nego ovdje u Srbiji. Јeste li to dobili svojim zalaganjem za rezoluciju u Ujedinjenim nacijama pa ste tako uspješni? Neka drže moralne pridike kome hoće, naslušao sam se gluposti svih ovih godina", kaže Vučić.    

trenutak ...