RUSIJA NE POSUSTAJE: Tokom noći napali civilnu infrastrukturu u ukrajinskom Sumiju

Pomoć Kijevu uskoro bi mogla biti na putu.

  • Evropa

  • 20. Apr. 2024  

  • 0

Rusija je tokom noći izvela napad projektilima na civilnu infrastrukturu u ukrajinskom gradu Sumiju. Na terenu su spasilačke službe, no zasad nema vijesti o povrijeđenima. 

Pomoć Kijevu uskoro bi mogla biti na putu. Čelnik Zastupničkog doma američkog Kongresa, republikanac Mike Johnson, namjerava tokom vikenda progurati prijedlog zakona o pomoći Kijevu, Izraelu i drugim saveznicima u iznosu od 95 milijardi dolara, unatoč buri protesta tvrdokornih republikanaca koji su ga mjesecima stopirali.

Uoči konačnog glasanja, zakonodavni paket jučer je prošao proceduralno glasanje širokom dvostranačkom većinom. Glasnogovornica Bijele kuće najavila je da bi u slučaju odobravanja zahtjeva za finasciranje pomoći Ukrajini - Sjedinjene Države odmah poslale pošiljke oružja.

"Od oktobra ističemo koliko je važno dostaviti taj paket pomoći hrabrom narodu Ukrajine koji se bori kako bi zaštitio demokraciju i svoju slobodu. Situacija je kritična i oni gube teren zbog neaktivnosti kongresa", rekla je Karine Jean-Pierre, glasnogovornica Bijele kuće, prenosi HRT.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...